Kanelbullens dag

By oktober 4, 2020oktober 5th, 2020Bakning, Ekologiskt

Man kan väl inte vara sämre än tusentals andra svenskar och fira en av vår äldsta och mest traditionella fikatradition – nämligen kanelbullen.

Jag har alltid dragit mig för att baka vetebröd överlag och det är för att jag aldrig tycker att jag riktigt får till dem. Jag har testat en massa olika recept men oftast skjuter degen åt alla håll, smaken är inte riktigt där eller så blir det stumma och hårda.

Denna gång bakade jag ett av Roy Fares recept och vilken lycka det är när man ser att degen går ihop, den är lagom kladdig och när den sedan får ligga och vila i 20 minuter ser man att det är en perfekt deg och bullarna kommer bli magiska.

Just denna deg ska jäsa i 1,5 – 2 timmar efter att man gjort fyllningen och antingen snurrat bullarna till fina knutar eller lagt dem i fina små pappersformar som jag gjorde.

Att känna doften från nybakade kanelbullar och sedan få doppa dessa ljumma bullar i kall mjölk är barndomsminnen och tar en tillbaka till tiden när man var liten och kom hem från skolan och mamma hade bakat kanelbullar som man fick äta till mellis. Ljuvligt!

I helgen har projekt renovering av vardagsrummet börjat. Här ska målas, köpas nya möbler, textilier, en ny vardagsrumsmatta, sättas upp fina tavlor och göra rummet mer sammanhängande och mysigt. Ser så mycket fram emot alla steg i renoveringen och längtar tills det är klart!

Här får ni en sneek peak på färgen som numera pryder våra väggar, greige!

Tills vi hörs nästa gång,

Allt gott! ❤

Leave a Reply