Poppy seed lemon cake

By juli 10, 2020Bakning, Ekologiskt, Tips

Fick lite feeling tidigare i veckan och bakade både kolasnittar med flingsalt men även en citron och vallmokaka. Så himla god och saftig kaka. Det var första gången som jag bakade denna kaka och jag trodde när jag skar upp den att vallmofröna skulle ta över hand men de gjorde dem inte. Svängde även ihop en frosting som jag bredde på kakan och dekorerade med lite fler vallmofrön. Helt klart en ny favorit!

Älskar verkligen att baka! När jag står där i köket och vispar, smälter smör och blandar ihop alla ingredienser märker jag hur kul jag verkligen tycker att det är. Önskar bara att jag hade en större frys så jag kunde fylla upp den med godsaker så att man lätt kunde ta sig något gott till 11 – kaffet eller eftermiddagsfikat.

I dag är det fredag och sista dagen innan semestern börjar. Regnet strilar ned utan några andningspauser och det är nästan bud på att redan nu tända lite levande ljus inomhus. Ikväll blir det att fira in semestern med en god fredagsdrink och laga en Poké Bowl med räkor till middag.

Nu hoppas jag bara att värmen återkommer så att man kan få njuta av de tre veckors ledighet man har framför sig med bad, utflykter och middagar utomhus.

Tills vi hörs nästa gång,

Allt gott! ♥️

Leave a Reply