Eat Good

By maj 15, 2019Matlagning, Tips

Sist jag var i Stockholm och på Fotografiska museet fingrade jag på denna bok.

Boken är skriven av bland annat Gunhild Stordalen som brinner för djuren, naturen och människorna. Hon anser att genom att äta mer vegetabilier, hemlagad mat och lagom kan vi få en bättre och mer hållbar värld.

Om vi äter närproducerat, vegetabilisk och mindre industriell tillagad mat minskar vi bland annat på energi, växthusgaser, färre skogar skördas samt att vi minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och diabetes.

Denna bok erbjuder mycket inspiration genom recept för både frukost, middag, fika men även kunskap för att laga och äta hållbar och hälsosam mat. Jag tror det är precis vad vårt samhälle behöver, för om man läser på sociala medier och andra studier och statistik rör vi oss mindre idag och hälsoproblemen blir bara större och större.

Boken ger också ett annat perspektiv och information om vad hållbar utveckling innebär, lathund till hälsosam kost, kartläggning och samspel mellan mat, hälsa och miljö och så mycket mer.

Jag har ännu bara hunnit med att läsa en bråkdel av boken men ser framemot att fördjupa, få förståelse och lära mig mer om bokens innehåll och dess budskap.

Nu är det dags för middag här hemma och vad passar inte bättre än rester från gårdagens paj till middag.

Allt gott! ❤️

Leave a Reply