Brittas Pensionat

By januari 20, 2019april 7th, 2019Restaurang

Innan jul hade jag och min syster i hemlighet ordnat en överraskning till min bror som fyller 40 år i Februari. Eftersom vi inte bor på samma ort passade vi på att fira honom i förskott med en middag och helkväll på Tree Hotels restaurang Brittas Pensionat.

Det hela började med att jag hade sett kocken laga mat på Nyhetsmorgon och hans mat såg så fantastiskt ut!

Brittas Pensionat ligger i en gammalt hus där övervåningen har en flera mindre rum med bäddar och där första våningen är restaurang med en restaurangdel och även mindre rum där olika sällskap kan husera. När vi kom fram efter 1 timme 50 minuters bilkörning i vinterväglag var vi framme. Vi visste inte riktigt vad vi skulle förvänta oss när vi kom fram men blev välkomnade av personalen som visade in oss i ett eget rum där vi skulle inta middagen. Det enda vi visste var att de rullade på tre olika menyer och att kvällens meny skulle presenteras när vi kom.

Presentationen av maten var inte målande på något sätt och våra förväntningar på kvällens meny var inte höga. Nästan så att vi rynkade näsan och undrade om bilresan hit (och hem) var värd det hela.

Men ack sååå fel vi hade..

Pumpasoppa med torkat renkött och ett krispigt rågbröd

Röding med friterad potatis, gurksalsa, palsternackspuré och hummersås

Brownie med färska hallon, hallonmaräng, chokladmousse och hallonglass

Maten, miljön och sällskapet var fantastiskt! Jag vet att min bror var väldigt nöjd med middagen, men jag tror nästan jag var ännu nöjdare. Kanske rent av överlycklig! när kocken själv kom in och presenterade huvudrätten. 40 – års presenten blev lika mycket en present till honom som till mig.

Nästa gång blir det en övernattning i ett av hotellrummen så vi får hela upplevelsen!

Leave a Reply