Hörte Brygga

By augusti 9, 2020augusti 10th, 2020Restaurang, Tips

I onsdags efter jobb hade jag planerat in en utflykt till Hörte Brygga för lite middag. Det var en fin kväll, lite molnigt när vi kom men solen kikade fram ett tag och havet glittrade. Jag har tidigare år varit här och ätit lunch men denna gång ville jag testa deras middagsutbud och passade på innan de stängde för säsongen. Under sommaren har de haft samarbeten med olika gårdar där de har skapat en meny baserat på vad gården producerar. Varje vecka tillagas en 4-rätters meny från veckans gårds råvarukorg i Rökköket. Denna vecka kom ingredienserna från Rosa Skattlådan i Skånes Fagerhult.

Menyn för kvällen var,

Inkokt Vaktel, grillad gurka, dill och fänkålskräm.

Super läcker första rätt. Kan inte komma ihåg att jag smakat vaktel tidigare vilket var spännande. Däremot tyckte jag inte att det var jättemycket smak i hela rätten. Den hade gärna fått sticka ut lite mer men man kände den rökta smaken på vakteln vilket jag uppskattade.

Grillad zucchini med vitlök & olivolja och klarbärmarinerad ull/linderödsgris

Denna rätt var så tjusigt upplagt. Köttet som var saftigt med smak av olivolja låg som ett täcke på tallriken och ovanpå hade man lagt grillad, rullad zucchini som var röd av klarbärsmarinaden. Egentligen skulle zucchinin ligga undertill och köttet ovanpå men när köttet var för mört fick man vara innovativ och göra ett nytt upplägg på rätten.

Quinotto med kantareller och stekt ost

Om man ser till färgval var denna rätt den tråkigaste till utseende men enligt mitt tycke och smak var det den näst bästa rätten. Man hade gjort en otto av quinoa och toppat med stekta kantareller och ost samt krispig, inlagd lök. På det hade man dekorerat med små lila blommor som man kan hitta på åkrarna runt om i Sverige. Rolig tolkning på risotto, och väldigt god.

Honungssorbet med bikex, bipollen, fläder och myskmadramjölk

Jag har sedan länge varit svag för efterrätter. Ä L S K A R verkligen det. Helst när man lagt ner tid och tanke på både smak och utseende. Kvällens efterrätt var min favoriträtt av de fyra som jag blev serverad. Man kunde verkligen smaka den goda honungen som använts i sorbet. Hur fräckt är det inte med bipollen som dekoration tillsammans med bikexen som ger det rätta krispet. Till det serverades man en fantastiskt fläder och myskmadramjölk som blev pricken över i:et. Utsökt!!

Hörte Brygga är en favorit som jag besökt flera gånger. De har en härlig atmosfär, ligger jättefint vid vattnet och personalen som jobbar här är underbart trevliga. Jag kommer fortsätta återkomma hit så snart chansen finns. Det är verkligen ett perfekt utflyktsmål om man är intresserad av spännande och närproducerade smaker i vacker miljö.

Allt gott! ❤

Leave a Reply