Ästad Vingård

By juli 3, 2020Hotell, Resor, Restaurang, Tips, Weekend

I söndags checkade jag tillsammans med tre fina vänner in på Ästad Vingård som ligger i Tvååker i Halland. Så postitivt överraskad jag blev när omgivningen och spa:et såg precis ut som de bilder man sett innan. Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar där man odlar ekologiska druvor och gör mestadels mousserande vin.

Innan vi fick checka in gick vi en promenad runt vingården och fick uppleva svensk natur med betes – och odlingsmarker, naturskyddsområde och hästgårdar.

Väl incheckade på hotellrummet hade vi utsikt över utomhusspa:et och oändliga vidder med natur och kossor som betade runt hörnet. Det kändes som att man var ett med naturen. Hotellrummet som vi bodde i var magiskt – egen bastu och badkar med stora öppna fönster som vätte mot alla väderstreck.

Sinnenas SPA är en inomhus avdelning som precis blivit renoverad och erbjuder tre olika bastus, tvagning, en bassäng, ett relax rum med hängmattor där man kan finna ro, ett fotbad och deras utomhusbassäng som alltid har 39 grader. Utomhus kan man njuta av en torrbastu och min stora favorit ångbastu med närhet till källvattendammen. Vilken känsla det är att doppa sig i 11 gradigt vatten när man är totalt slagen av värmen från bastun för att sedan göra om det om och om igen! Total eufori!

På kvällen åt vi en 4 – rätters gårdsmiddag på Logen där maten inspireras av det genuina och lantliga. 1:a rätten vi fick var foccacia med lufttorkad skinka, soltorkad tomat och västerbottenskräm. Till förrätt fick vi en bouillabaisse med brödkrisp och huvudrätten bestod av kalvrygg med tryffelsky, sommarsallad och pommes. Den stora favoriten för min del var efterrätten, en variation på jordgubbar.

Foccacia som serverades på en enkel träbräda i små smakbitar.
Yoghurtmousse, fläder, maräng och citronmeliss.

Efter en god natts sömn tog vi en morgonpromenad innan frukost och hemfärd. Ästad Vingård kan jag varmt rekommendera och jag ser så mycket fram emot nästa gång jag ska besöka denna underbara pärla och då även få chansen att äta på deras andra restaurang, Restaurang Äng.

Nu är helgen på inkommande och då väntar både AW och middagshäng med vänner innan sista veckan före semestern börjar. Tills dess,

Allt gott! ❤

Leave a Reply