En tur till Österlen

By augusti 2, 2019juli 4th, 2020Inredning, Resor, Restaurang, Tips, Weekend

Efter lunch idag begav vi oss på en eftermiddagstur till Österlen. Vårt mål var att besöka Typeo’s pop-up store på Allé på Österlen.

Jag köpte en inspirerande tidning med ett vackert omslag men även en present till värdparet som vi ska till imorgon när det vankas cocktailparty.

I veckan mötte jag upp en fin vän på stan och vi började med att äta frukost på ett nytt ställe som jag inte varit på innan, Nostra Café. God frukost, bra priser och super centralt, precis vid Triangeln.

Sedan var tanken att vi skulle bege oss till St:Knut och strosa runt men hällregnet stoppade oss och istället gick vi till Far i Hatten i Folkets park och njöt av en pizza och vinlunch.

Efter lite ombyte av kläder tog vi en cykeltur till Matochchokladstudion och köpte oss varsin glass. Tidigare i sommar provade jag en Vit sparris och libbsticka med vitchoklad glass och denna gång testade jag en körsbärsglass med mörk choklad. S å himla goda och innovativa smaker!! Jag passade även på att köpa med en burk av deras goda marmelad. Därefter gick vi till Belle vid Möllan och drack en eftermiddagscocktail.

Kvällen avslutades på Escama precis vid Stadsbiblioteket. Flera goda tapasrätter beställdes in och vi gick glada hemåt i sommarkvällen.

Innan turen på Österlen avslutades idag och när man ändå är i krokarna passade jag på att besöka Franskans creperie i Rörum.

Det blev en after-dinner crepe med jordgubbar, vaniljglass, grädde och vitchoklad. Åååh så gott!!

Vilket underbart avslut på en härlig fredag och en fin start på helgen!

Allt gott! ❤️

Leave a Reply