Österlen

By maj 7, 2019maj 9th, 2019Hotell, Resor, Restaurang, Weekend

I fredags fick jag besök av två fina vänner från Stockholm. Vi hade sedan länge planerat in att åka till Nordic Sea Winery i Simrishamn och göra en tripp runt på Österlen.

Jag hämtade upp dem på fredagseftermiddagen på centralstationen i Lund innan vi började vår resa mot det ljuvliga Österlen. Vi gjorde ett pitstopp på en väg, någonstans, där vi njöt och tog bilder på de vackra rapsfälten.

Därefter satte vi kurs mot Simrishamn och Hotel Kockska Gården som vi hade bokat rum på för en natt. Super mysigt hotell med trevlig personal, stora rum, god frukost, centralt och pittoreskt – precis som det ska vara! Hanna hade svängt förbi Bageri Leve och köpt fredags munken som vi fikade på när vi kom fram.

Därefter gjorde vi oss klara för taxin som hämtade upp oss för vidare färd mot Nordic Sea Winery. Först fick vi en rundvandring på vineriet innan det var dags för vinprovning där 5 olika viner från Italien och Frankrike skulle avsmakas. Vi provade 2 vita och 3 röda viner och alla viner tillverkas på vineriet i Simrishamn. För mig var det första gången på vinprovning och jag tyckte det var intressant men svårt. Jag kan inte direkt säga att jag kände några smaker men däremot om vinet var strävt eller om det luktade blommigt eller smörigt. Om det var någon skillnad på att lagra vinet i tank eller på ekfat var inte håller något som jag direkt smakade eller kände. Däremot har detta gett mig mersmak och jag vill gärna gå på fler vinprovningar.

På lördagen åt vi en lång frukost, strosade lite i Simrishamn, körde längs kusten via Brantevik, Skillinge, Löderup, Kåseberga och Ales Stenar innan vi åt lunch på Örum. Detta ställe är så fantastiskt vackert och rofyllt och erbjuder en av dom godaste pizzorna jag ätit. Det blir absolut en vistelse till här i sommar, man får passa på när de äntligen har öppet igen.

Efter lunchen begav vi oss till Malmö och Strandhem för att spendera kvällen hos mig. Jag hade planerat en 3 – rätters meny som enligt mina gäster smakade bra men dessvärre åkte jag på ytterligare en förkylning detta år så alla mina smaklökar var borta och jag kunde inte riktigt njuta av varken mat eller dryck.

Nu slurpar jag i mig te, vilar och hoppas på förbättring eftersom AW med gamla kollegor och vänner är inplanerat på fredag.

Allt gott! ❤️

Leave a Reply