Fransk chokladmousse
I går bjöds det på trerätters middag här hemma och till efterrätt hade jag gjort en fransk chokladmousse. Jag dekorerade min mousse med en klick nyvispad grädde och en vacker vinbärsklase.
Här är receptet som jag bakade efter.
4 portioner
200 g mörk choklad
2 msk mjölk
1 dl strösocker
6 ägg
1,5 dl crème frâiche
Servera med lättvispad grädde och bär.
1. Separera äggen (noggrant så att ingen gula kommer i vitan).
2. Smält chokladen i ett vattenbad, tillsätt mjölken och hälften av strösockret. Ta av från värmen.
3. Vispa vitorna till ett hårt skum/maräng tillsammans med resterande strösocker.
4. Vispa ner en äggula i taget i chokladen och vänd sedan ner crème frâiche.
5. Vänd ner den vispade äggvitan.
6. Häll direkt upp i serveringsgals alt. ställ in skålen i kylen i cirka 2-3 timmar (så att du sedan kan skeda upp ägg) så att moussen får stelna till innan servering.
Receptet kommer från Leila Lindholm.
Det bästa av allt, det fanns kvar mousse till idag så det fick även bli söndagens efterrätt - lycka!!
Allt gott! ❤️